IPhone kijelzőjének karbantartása

Akinek okostelefonja van, tisztában van vele, hogy a kijelző az egyik legkényesebb része a telefonnak. Folyamatos odafigyelést, karbantartást igényel, hogy megtartsa kiváló állapotát. Az iPhone kijelzője ultra vékony rétegekből van összeállítva, melyek könnyedén károsodhatnak, és akkor a következő lépés az iPhone kijelzőjének javítása. Cikkünkben ahhoz fogunk segítséget nyújtani, hogy ne juss el a javításig, cseréig, hanem meg tudd előzni a bajt karbantartással, odafigyeléssel.

Kijelző karbantartási tippek

Az első lépés, hogy a kijelzőt folyamatosan tisztán tartsd. Rendszeresen ajánlott portalanítani, letörölni, finom, puha ruhával. Ha makacs folt van rajta, akkor alkohol tartalmú tisztítószerrel takaríthatod. Semmiképp se használj ammónia alapú tisztítószert, ablak- és üvegtisztítókat, durva felületű ruhát, mivel ez kárt okozhat a kijelzőben.

Használj kijelzővédő fóliát, üveget. Ezek vékony, áttetsző rétegek, melyek védik a kijelzőt karcolástól, töréstől. Az üveg lehet ütésálló, így nagyobb hatást is segít átvészelni a kijelző számára. Ha elhasználódik ez a védő réteg, könnyedén tudod cserélni egy újra, és mivel olcsó, így folyamatosan biztonságban tudod vele tartani a drága telefonod kijelzőjét.

Magától értetődő, de próbáld meg nem leejteni a készüléket. Emellett ne vidd magaddal, ha edzeni, futni mész, vagy ha mégis viszed, akkor legyen valamilyen tokban, ami védő az ütődésektől, karcolásoktól. A szilikon és gumi tokok jó megoldást nyújtanak ilyen esetekre. Természetesen ezen nem védenek, ha leejted magasról, de a kisebb problémákat meg lehet előzni segítségükkel.