Mivel foglalkozik egy dietetikus?

A dietetikus táplálkozási tanácsokat nyújt emberek számára. Sokan azt hiszik, hogy csak profi sportolóknak van szükségük dietetikus tanácsaira, azonban ez nincs így. Beteg emberek is gyakran kérnek tanácsot táplálkozási szakemberekből, hogy a betegségeikhez milyen étrendet célszerű alkalmazniuk, sőt, egészséges emberek is gyakran alkalmaznak dietetikust egészségük megtartásáért.

Ezeknek megfelelően a dietetikusok két nagy területe, ahol megtalálhatók az egészségügyi intézmények, valamint a sportolók környezete. Az egészségügyi intézményekben gyakran van szükség táplálkozási tanácsokra, segítségre, valamint azok a sportolók, akik a maximális teljesítményre törekednek, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne figyeljenek oda arra, hogy mit és mennyit esznek.

Munkakörök, ami dietetikus képesítéssel végezhetők

Dietetikus tanácsadó, oktató; élelmezési tanácsadó; élelmezési üzemvezető dietetikus; élelmezésprogramozó; élelmezésszervező; élelmezésvezető; élelmezési menedzser; laktációs szaktanácsadó; táplálkozási és dietetikai szaktanácsadó; táplálkozási tanácsadó; táplálkozáskutató; terápiás dietetikus.

A dietetikus foglalkozás azoknak ajánlott, akiket érdekel az egészséges táplálkozás, az egészséges életmód, és ezen a területen szeretnének felelősségteljes munkát vállalni, és másoknak segítséget nyújtani. Szükség van a foglalkozáshoz önálló döntéshozó képességre, ügyfelekkel, betegekkel történő együttműködő készségre, valamint komplex egészségügyi feladatok megoldásának képességére.