Milyen lézeres szemkezelések vannak?

Milyen lézeres szemkezelések vannak?Ha ma valaki lézeres látásjavítások gondolkozik, akkor számos különböző kezelés közül választhat. A folyamatosan fejlődő kezeléseknek és az egyre jobban elérhető áraknak köszönhetően mindenki megtalálhatja azt a kezelést, amely számára megfelelő. Lássuk, milyen lézeres szemműtétek közül választhatsz.

A legrégebbi lézeres kezelés a PRK, amely még ma is rendkívül népszerű választásnak számít, köszönhetően alacsony árának, amely maximális biztonsággal és kiváló eredménnyel párosul. A PRK-ból több kezeléstípus is választható, de mindegyik a szem felszínén végzett kezelést jelent. A legolcsóbb a nem egyénre szabott PRK, aminél általában jobb választás az egyénre szabott PRK, amely minimális plusz költségért cserébe jelentősen jobb eredményt jelent. A legújabb PRK típusú kezelés a No-Touch PRK, amelynek során egyáltalán nem érnek a szemekhez, mindent a lézer végez.

A következő szint a LASIK, amely a szaruhártya belső, érzéketlen részében végzett kezelést jelent. Hátránya, hogy a szaruhártyán a bemetszést a sebész végzi mechanikusan, amely a későbbiekben problémákat eredményezhet.

Ezeket a problémákat küszöböli ki a FEMTO, amely kétlézeres eljárás, így nincs szükség a szaruhártya mechanikus bemetszésére. A két szükséges lézernek köszönhetően a FEMTO drágább, de sokkal kényelmesebb, gyorsabb felépüléssel jár.

A legújabb kezelés a VISUMAX, amely, hasonlóan a FEMTO kezeléshez, kétlézeres eljárás, de lényegesen kíméletesebb a szemre, így azoknál is alkalmazható, akiknél a FEMTO nem jöhet szóba a megnövekedő szemnyomás veszélye miatt.