A csomagoló papírdobozok méretének helyes megválasztása

A csomagoló papírdobozok méretének helyes megválasztásaAz online kereskedelem egyik legjobban fogyó kelléke a papírdoboz, ugyanis a legtöbb webáruház papírdobozokban küldi ki a megrendelt termékeket. A csomagoláshoz használt papírdobozok méretét érdemes jól megválasztani, mert ez több szempontból is fontos lesz a csomagolást, szállítást tekintve.

Egy hatékonyan működő webshopnak számos különböző méretű papírdobozra van szüksége, hogy a csomagokat a lehető legkisebb dobozban tudják szállítani. Mivel a futárszolgálatokkal kötött szerződések gyakran a csomagok méretét veszik figyelembe a szállítási díjak meghatározásakor, így minél nagyobb egy csomag, annál többet kell fizetni utána a futárszolgálat felé. Hasonló a helyzet akkor is, ha csomagautomatába kérjük a megrendelést. Ahogy növekszik a csomag mérete, úgy nő a szállítási költség is.

A vásárlók sem szeretnek óriási csomagokat kapni, ha nem muszáj. Sokan kérik a megrendelésüket pl. munkahelyükre, ahonnan még haza is kell vinni a csomagot. Rengeteg felesleges kellemetlenséggel járhat, ha túl nagy csomagokat kell pl. tömegközlekedésen cipelni.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy minél nagyobb egy csomagoló papírdoboz, annál többe kerül. Ráadásul, ha feleslegesen nagy a doboz, akkor valamivel még ki is kell azt tömni, hogy a termékek nehogy megsérüljenek szállítás közben. Ezek mind csak felesleges plusz kiadást jelentenek.