Munka melletti gyereknevelés

Munka melletti gyereknevelésA szülés utáni visszarázódás a munkába nem könnyű feladat, nem csak teljesen átalakulnak a megszokott mindennapok, hanem egyszerre két feladatban is helyt kell állni: a gyereknevelést továbbra is folytatni kell, és a munkára is kell elég időnek jutnia. Szerencsére ma már számos segítséget találhatsz az interneten, pl. a http://munkacsalad.hu/ weboldalon is, amely kifejetetten kisgyermekes anyukák számára ajánl szolgáltatásokat, segítséget.

A legfontosabb feladat ilyen esetben, hogy megtanuld beosztani az idődet. Nem csak a munkaidő beosztására lesz szükség, hogy minden feladatra jusson elég idő, hanem az otthoni teendőkre is. Az időbeosztás nélkül sokszor elmaradnak fontos teendők, mivel nem szorítasz rájuk időt, így jó megoldás, ha előre meg van szabva, mire mennyit fordítasz.

Törekedni kell a hatékonyság növelésére is. Erre az egyik legjobb módszer, ha teljesen különválasztod a két feladatot. Munkaidőben csak a munkára, munkaidőn kívül pedig csak az otthoni teendőkre figyelj. Ez biztosítja azt, hogy egyik nem fog a másik rovására menni.

Szintén jó megoldás, ha segítséget kérsz ismerősöktől, barátoktól, rokonoktól. Nem tudsz elmenni a gyerekért az óvodába? Szervezd meg, hogy legyen helyetted ott valaki. A segítségkérés vonatkozik a ház körüli teendőkre is. Biztos vannak olyan feladatok, melyeket a páros is el tud végezni, így nem csak rá fog maradni minden egyes feladat.