Miért fontos, az egyen csapatmez?

Manapság már minden csapatsportban megfigyelhetjük, az egy csapathoz tartozó játékosok egyforma mezt viselnek. De miért is fontos ez, milyen előnyökkel jár a csapatmez készítése? Bejegyzésünkből kiderül.

Az első előnye az identitás. Magától értetődőnek tarthatjuk, azonban nem mindig viseltek a csapat tagjai egyforma ruhákat, ami rengeteg kavarodásnak volt az okozója. Ma már a sportbeli gyors történéseknek köszönhetően elengedhetetlen, hogy egy-egy csapat tagjai azonos színekben játsszanak. Sokkal gyorsabban fel lehet ismerni, hogy ki van velünk vagy ellenünk, valamit a bírók dolgát is megkönnyítik az egymástól különböző csapatok.

Az identitás mellett az egyforma mezek viselésével a csapat tagjai egy csoportnak, közösségnek érezhetik magukat. Természetesen nem elég egy garnitúra mez ahhoz, hogy egy közösség kialakuljon, de kezdésnek megteszi. A csapat szurkolói tudnak valamivel azonosulni, ők is vásárolhatnak a játékosokéhoz hasonló mezeket (pont, mint a híres csapatoknál), így lesz valami, ami köré el lehet kezdeni a közösséget építeni.