Tanácsok könyvelő választásához

Tanácsok könyvelő választásáhozVállalkozók és vállalkozások számára a számlázással és az elszámolással kapcsolatos teendők rengeteg fejtörést szoktak jelenteni. A legtöbben éppen ezért a könyvelési és a számviteli feladatokat könyvelőre szokták bízni. Vizsgáljuk meg, mi alapján lehet jó könyvelőt választani.

Amire mindenképpen ügyelni kell, hogy a kiválasztott könyvelő rendelkezzen megfelelő végzettséggel. A megfelelő végzettség nagyon fontos, mert ez jelenti azt, hogy a a könyvelő tudja is, hogy mit csinál. Azt is érdemes ellenőrizni, hogy az adott könyvelő szerepel-e a könyvviteli munkára jogosultak országos adatbázisában, mert csak így lehet ilyen tevékenységet végezni.

Fontos lehet egy könyvelő előzetes megítélésében az, hogy milyen referenciákkal rendelkezik. Megkönnyíti az együtt dolgozást, ha a könyvelőnek van már tapasztalata a vállalkozás témájában.

Nem csak ez segít a kockázatok csökkentésében, hanem az is, ha a könyvelő rendelkezik felelősségbiztosítással, valamint fontos lehet a titoktartás is bizonyos esetekben.

A mai digitális világban elengedhetetlen, hogy a könyvelő jártas legyen az online ügyintézésben és az elektronikus munkavégzésben. Idősebb könyvelőknél szokott ez inkább problémát okozni, akik még a régi rendszerekhez vannak szokva. Ha modern, online vállalkozással rendelkezel, és így szereted az ügyeidet intézni, akkor érdemes olyan könyvelőre bízni a teendőket, aki jártas az informatika világában is.