Teendők törött okostelefon kijelző esetére

Aki rendelkezik okostelefonnal vagy tablettel, tudja, hogy az egyik legkényesebb dolog, amire fokozottan oda kell figyelni, az a telefon kijelzője. A rendkívüli odafigyelés ellenére könnyen előfordulhat, hogy a kijelző megreped, összetörik. Bejegyzésünkben azt fogjuk megnézni, mi ilyenkor a teendő.

Szerviz

Az egyik legnépszerűbb opció, ha szervizhez fordulunk, aki javítja vagy kicseréli a megrongálódott kijelzőt. Ez lehet hivatalos márkaszerviz is, de ma már könnyen találhatunk olyan privát telefon szervizt, mint pl. a http://www.lcdszerviz.hu, ahol akár 1 órán belül kicserélik a telefon kijelzőjét, gyári technológiát használva.

Kijelzővédő fólia

Könnyen előfordulhat, hogy a kijelző javítására nincs lehetőségünk egyből a probléma megjelenését követően. Ilyenkor jó megoldás lehet, ha kijelzővédő fóliával ragasztjuk le a megrepedt kijelzőt, ami véd a továbbrepedés, továbbtörés ellen. Ez a megoldás valószínűleg a nagyon törött kijelzők esetén, valamint az egyáltalán nem működő kijelzőknél nem fog segíteni, azonban kisebb problémák esetén segítséget nyújt a további használathoz.

Kijelző csere saját kezűleg

Az okostelefonok kijelzőjének cseréje általában nem egyszerű dolog, azonban vannak olyan típusok, melyeknél egy kis gyakorlattal és interneten fellelhető segédvideók segítségével otthon is cserélhető az elromlott kijelző. A nekikezdés előtt mindenképpen érdemes utánajárni, hogy várhatóan meg tudjuk-e oldani a problémát saját magunk, vagy szükség lesz-e profi szerviz bevonására.