A zselés műköröm készítés folyamata

A zselés műköröm készítés folyamataAmíg korábban csak a körömlakkozást lehetett otthon megoldani, addig manapság már akár műkörmöt is lehet otthon készíteni, nem kell hozzá egy szalonba befáradni. Lássuk, hogyan működik a zselés műöröm készítés.

Először is össze kell szedni azokat az eszközöket, melyekre szükség lesz a műköröm készítéséhez. Ezek zselés műköröm esetén a következők: UV lámpa, speciális UV zselé, zselé ecset, reszelők, körömlakk lemosó, zsírtalanító körömlakk, ápoló zselés, fertőtlenítő.

Az UV lámpa kiemelten fontos, ugyanis a zselés műköröm nem köt levegőre, hanem csak a speciális UV fényre.

A műköröm építés első folyamata a körmök megtisztítása, korábbi műkörmök, körömlakk eltávolítása. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elkészítsd a zselés műköröm alapjait, és az hosszan tartó, minőségi legyen.

A zselé felvitele rétegekben történik, minden réteget külön-külön meg kell szárítani az UV fény alatt. Oda kell figyelni arra, hogy zselé csak magára a körömre kerüljön, ami saját készítésnél problémákat okozhat, így megfelelő gyakorlásra lehet hozzá szükség. Az első rétegekhez lehet sablont is használni, amely megkönnyíti a zselé felvitelét.

Az utolsó réteg felvitele után a műköröm felső rétegét meg kell tisztítani, és csak azután lehet felvinni rá a díszítést, lakkozást.