Építőanyag vásárlás online, mire figyeljünk?

Építőanyag vásárlás online, mire figyeljünk?Manapság már szinte mindent meg lehet rendelni online, olyan dolgokat is, amiket korábban mindenki személyesen szerzett be. Ilyenek pl. az építőanyagok, melyeket korábban mindig a helyi vagy a közeli kereskedőktől vásároltunk meg, ugyanis ezeket nem olyan egyszerű szállítani. Egyre több építőanyag webáruház nyílik azonban, melyektől rendelni is tudunk. Körültekintőnek kell azonban lenni, ha nem akarunk pórul járni.

Az építőanyag rendelés egyik legfontosabb kérdése, hogy hogyan és mennyi idő alatt történik a kiszállítás. Építőanyag webshopok esetén a nehezebb termékeket gyakran saját maguk szállítják ki a kereskedők, és nem bízzák futárszolgálatra. Ilyenkor előfordulhat, hogy vagy nekünk kell annyi építőanyagot rendelni, hogy megérje a kiszállítás a kereskedőnek, vagy várnunk kell, amíg a környékeben több rendelés is összegyűlik.

Várakozásra nem csak ilyen esetben lehet szükség, és mivel általában építőanyagra gyorsan van szükség, érdemes erre is odafigyelni. Plusz várakozási időt jelenthet, ha a megrendelt anyagok nincsenek raktáron. Ha azonnal kell valami, akkor mindenképpen személyesen is vegyük fel a kapcsolatot az online kereskedővel, hogy rendelkezzünk a pontos információkkal a várható szállítási időről.

Nem szabad összetéveszteni a rendelést és az ajánlatkérést. Nem minden kereskedői weboldal webáruház is egyben, vannak, akik a megkeresésre csak ajánlatot adnak, és ha elfogadja azt a vásárló, után kezdik el beszerezni az építőanyagokat. Ez megint plusz várakozási időt jelenthet, emiatt járjunk utána, hogy ténylegesen rendelést adunk-e le egy weboldalon.