Targonca vásárlási tanácsok

Targonca vásárlási tanácsokTargoncára magánszemélyként nem valószínű, hogy szükséged lesz, azonban, ha céged raktárába szeretnél egy targoncát beszerezni, akkor érdemes a vásárlás előtt tájékozódni, hogy milyen is a jó targonca.

Első lépésként azt kell eldönteni, hogy elektromos vagy belső égésű motoros targoncát szeretnél-e vásárolni. A mai világban az elektromos targoncák a jobb választások általában, környezetkímélő megoldásról van szó, és a hangja is alacsonyabb, mint a motoros targoncáké.

Vásárlás előtt vegyük figyelembe azt is, hogy fedett területen vagy a szabad ég alatt szeretnénk-e használni a targoncát. Ha a szabad ég alatt, akkor komolyabb gumikra lesz szükség, ugyanis sokkal gyorsabban használódnak el. A szabad ég alatt az időjárásra is gondolni kell, a kezelőt védeni kell a napsütéstől és a csapadékokról is.

A targonca méretének megválasztásában fontos szerepet kap a raktár vagy a bolt sorai közötti távolság. Ha kis hely van csak a sorok között, akkor keskenyebb targoncát érdemes vásárolni. Arra is érdemes ügyelni ilyen esetben, hogy a targonca kis helyen is meg tudjon fordulni.

Nagyon fontos a targonca teherbírása. Olyan targoncát kell vásárolni, amely nagyobb súlyt tud megemelni, mint a maximális súly, amit szállítani, pakolni szeretnél. Érdemes a teherbírással a szükséges fölé lőni, hogy a későbbiekben se legyen probléma belőle. Jobb most egy kicsit drágább, de erősebb targoncát vásárolni, mint később egy teljesen új gépet beszerezni.