Lézeres szemműtét gyakori kérdései

Lézeres szemműtét gyakori kérdéseiAz olyan emberek számára, akik születésük óta nem látnak rendesen, a kontaktlencse vagy szemüveg nélküli látás egy álomnak felel meg. A lézeres szemműtét megoldás lehet erre a problémára, de sokak számára kérdéseket vet fel. Ezeket próbáljuk most megválaszolni.

Biztos, hogy ez a legjobb megoldás?

Az alkalmassági vizsgálatoknak köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy csak akkor végzik el rajtunk a műtétet, ha teljesen megfelelünk a feltételeknek. Ha úgy ítélik meg, hogy nem tudják vállalni az elérni kívánt eredményt, nem végzik el a műtétet.

Meddig tart a lézeres szemműtét hatása?

A hatása a hiedelmekkel ellentétben sokáig tart, azonban van egy kis százalék, akiknél egy második, javító műtétre lehet szükség a tökéletes eredmény eléréséhez. Ez a természetes gyógyulási folyamat eredményeképpen alakulhat is. Van, aki “túl gyógyul” vagy “kevésbé gyógyul”, amit korrigálni lehet utólag.

Jár fájdalommal?

Természetesen mindenkinek más a fájdalomküszöbe, de a páciensek nagy része nem érez fájdalmat lézeres szemműtétkor, bár néhányan kellemetlenséget érezhetnek a beavatkozás utáni néhány napon. A szemműtét alatt nem érezhető fájdalom, mert a szemek fájdalomcsillapítóval kezelve vannak előtte.