A termálfürdők, gyógyfürdők előnyei

A termálfürdők, gyógyfürdők előnyeiA balatoni nyaralások mögött nagy népszerűségnek örvendenek a termálfürdők, gyógyfürdők közelében eltöltött kikapcsolódások is. Az ilyen fürdők hasonló nyaralást ígérnek, mint pl. a Balaton, azonban előnyük, hogy nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában egyformán látogathatók. Természetesen egyéb előnyökkel is rendelkeznek ezek a fürdők, ezeket fogjuk bemutatni.

A gyógyfürdőkről sokaknak az jut eszükbe, hogy wellnessre, hoteles nyaralásra kell menni, ha élvezni akarják őket, de ez nincs így. Pl. az ország egyik népszerű gyógyfürdője körül Lentiben szállások, apartmanok sokasága várja a látogatókat az év minden napján.

A gyógyfürdők, termálfürdők, ahogy a nevük is mutatja, gyógyító hatású vízzel rendelkeznek. A gyógyító hatás számos egészségügyi probléma, betegség esetén érezhető, ilyenek pl. a különböző mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi gyulladásos és kopásos megbetegedések. A gyógyfürdők a gyógyvíz kihasználása mellett egyéb gyógyászati kezelésekkel is szoktak a fürdők területén a látogatók rendelkezésére állni, akik így nem csak a gyógyvíz pozitív hatásait élvezhetik, hanem megszokott gyógykezeléseket is igénybe tudnak egy helyen venni.

A gyógyfürdők további előnye, hogy élményfürdőkkel, uszodákkal, úszómedencékkel is fel szoktak szerelve lenni, így nem csak a gyógyulás, hanem a strandolás is megoldott egyszerre. A strandolást elősegítik még a meleg vizes medencék is, melyek különösen télen örvendenek nagy népszerűségnek, valamint az éjszakai fürdőzések során.