Miért fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés?

Miért fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés?Szervezetünk egészségére kiemelt figyelmet kell fektetnünk, oda kell figyelni arra, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Ezzel egyre többen tisztában is vannak, mégis sokak elfelejtik azt, hogy a fogakra is oda kell figyelni, ha azokat épségben akarjuk tudni.

A fogászati ellenőrzés fontossága

Legtöbb fogorvos azt ajánlja, hogy minimum évente kétszer keressük fel, akkor is, ha nincsenek panaszaink. A legtöbb ember ezt nem tartja be, sőt, sokan vannak, akik csak akkor mennek fogorvoshoz, ha már fáj a foguk, tehát akkor, amikor már muszáj. A fogászati vizsgálatok által lehetőség nyílik a kialakult betegségek korai kezelésére, növelve ezzel a gyógyulás esélyét és gyógyulás gyorsaságát.

Mi történik egy fogászati ellenőrzésen?

Mivel ilyenkor általában panaszmentesen érkezünk, így a fogorvos egy általános vizsgálatot végez el. Ennek egy részét jelenti a szuvas fogak keresése, de nem csak ennyiből áll egy vizsgálat. A fogorvos megvizsgálja a fogíny állapotát, a fej és a nyak vizsgálatával esetleges elváltozásokat keres, valamint a szájüregben rák, cukorbetegség és vitaminhiány jeleit is átkutatja.

Az általános fogászati állapotfelmérés teljesen fájdalommentes, azok is bátran mehetnek tehát fogászati ellenőrzésre, akik félnek a fogorvostól.